Duurzame Kledingmerken voor Mannen

Dat vrouwen veel kleding kopen weten we al. Dat ze over het algemeen meer kopen dan mannen, weten we ook al. Maar dat maakt mannen niet minder belangrijk. Sterker nog, er zijn steeds meer duurzame kledingmerken voor mannen. Maar wat zijn dan die merken? Verderop in deze blog vind je een overzicht met duurzame kledingmerken voor mannen.


Duurzame Kledingmerken voor Heren: waarom is het belangrijk?

Goedkoop, goedkoper, goedkoopst en zoveel mogelijk winst. Dit was de kledingindustrie tot een aantal jaar geleden. Totdat we ons langzamerhand bewust werden van de gevolgen van ons koopgedrag. Mensonterende werkomstandigheden, grote afvalbergen en de grote schade aan het milieu en de leefomgeving. Je hebt de beelden vast wel gezien; ingestorte fabrieken met vele doden als gevolg. Werknemers die 7 dagen per week, 12 uur per dag werken en zonder pardon worden ontslagen. Wanneer je kiest voor duurzame mannen kledingmerken, dragen jij je steentje bij aan het tegen gaan van al deze problematieken. Duurzame kleding staat bekend om een schonere en gezondere leefomgeving, betere arbeidsomstandigheden en minder milieuvervuiling. Alleen maar winnaars dusšŸ™‚


Overzicht Duurzame Kledingmerken Mannen

Hieronder vind je een compleet overzicht aan duurzame kledingmerken voor mannen. Bij deze merken staan bekend om hun duurzame assortiment. Het is een heel divers aanbod aan merken. Van ondergoed en broeken tot T-shirts en jassen. Een deel van deze merken zal je bekend voorkomen en hier kun je je vraagtekens bij zetten. Maar ik heb ze allemaal gecheckt en ook deze merken hebben een duurzaam assortiment.

Vind je specifieke kleding hier

Weet je al wat voor kledingstuk je nodig hebt? Om je verder op weg te helpen heb ik de onderstaande categorieƫn verder uitgewerkt. Hier vind je specifieke merken en een aantal kledingstukken.


Voordelen van Duurzame Kleding

Het dragen van duurzame kleding brengt verschillende voordelen met zich mee. De meest voor de hand liggende is natuurlijk het materiaal. Duurzame kleding bestaat uit duurzame materialen, zoals biologisch katoen. Het grote voordeel hiervan is dat de kleding zachter en minder irriterend is voor je huid. Daarnaast support je hiermee goede arbeidsomstandigheden voor alle werknemers die in het productieproces werken. Er zijn nog tal van voordelen aan duurzame kleding. Hierover lees je alles in de blog ‘Voordelen van duurzame kleding‘.


Duurzame Kleding voor Mannen is de Toekomst

Steeds meer kledingmerken zetten de stap om zich in te zetten voor duurzame kleding voor mannen. Sterker nog, er zijn nieuwe merken die zich vanaf dag 1 alleen maar focussen op duurzame kleding. Deze initiatieven dragen allemaal bij aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Zelf kun je hier ook je steentje aan bijdragen door je kleding te kopen bij een van deze merken. Je draagt zo niet alleen je steentje bij aan een duurzamere kledingindustrie, maar ook aan de wereld van morgen.


Duurzame Vrouwen- & Kinderkledingmerken

Natuurlijk bestaat er niet alleen voor mannen duurzame kleding, maar ook voor vrouwen en kinderen. Vind alle kledingmerking hieronder. Veel plezier met kleding uitzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *