Duurzaamheid

Klimaatveranderingen, een stijgende zeespiegel en een CO2 uitstoot die omlaag moet. Een greep uit de vele termen die de afgelopen jaren zijn opgedoken in strijd voor een aarde waar onze kleinkinderen hun kleinkinderen in op zien kunnen groeien.

Al voor de opening van onze webwinkel zijn wij al bezig geweest met het nadenken over hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld. En dat ondanks dat ons mooie bedrijf nog in de kinderschoenen staat en wij een relatief kleine klantenkring en invloed hebben.

Samen met jou

Wist je dat Nederlanders 13% van alle aankopen retourneren? Bij kleding is dit nog vele malen hoger. Daarbij komt dat een groot deel van de retouren niet meer opnieuw verkocht kunnen worden en worden vernietigt.

Daarom vermelden wij bij onze T-shirts een maattabel waarin de lengte, breedte en mouwlengte staan weergegeven. Door gelijk de juiste maat te bestellen worden retourneringen voorkomen. Hoe makkelijk het ook is om kleding terug testuren: voorkom retourneringen (daarmee onnodige vernietiging) en help de natuur. Samen zorgen we voor een mooie toekomst!

Assortiment

We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk hebben. Een belangrijk aspect hierbij is ons assortiment. Onze T-shirts zijn gemaakt van 100% gesponnen en geklampt biologisch katoen. Daarnaast bezorgen wij onze producten in recyclebaar materiaal. Zo wordt karton gebruikt om nieuw karton te maken en wordt plastic gebruikt om bijvoorbeeld nieuwe zakken of flessen van te maken. Om dit te realiseren moet jij plastic en oud-papier goed blijven scheiden, volg hiervoor de richtlijnen van jouw gemeente. 
Alleen samen kunnen goed voor onze aarde zorgen!

Transport

Producten leggen vaak veel afstand af voor ze bij jou thuis te vinden zijn. Normaal gesproken zal hier veel brandstof voor nodig zijn, slecht voor het milieu dus. Wij hebben voor een postbezorger gekozen die in 2025 70% van alle bezorgingen duurzaam wil bezorgen.

Daarnaast dragen wij bij aan het verminderen van het aantal transportbewegingen. Al onze T-shirts bevatten een maattabel waarmee jij in staat bent om de juiste maat te kiezen. Hiermee voorkomen we een groot aantal retourzendingen en daarmee het aantal transportbewegingen.