Retourneren

Alles over wat je mag retourneren, de kosten, het retourtermijn en terugbetaling

Hoelang is het retourtermijn?

Bij Brato heb je een herroepingstermijn van 14 dagen. Dit is het termijn waarin je het herroepingsformulier mag invullen en het product terug mag sturen. Dit termijn gaat in op de dag dat jij het product ontvangen hebt of een dienst hebt gekocht. Stuur dit formulier per mail naar info@brato.eu en voeg hem toe aan de verzending.

Wat mag ik retourneren?

Bij Brato mag je bijna alle producten retourneren. Redelijkerwijs mag je net als in de winkel producten passen om te kijken of het past en aan je eisen voldoet. Weet je nog niet of je het product wil houden? Dan mag je het product ook nog niet volledig in gebruik nemen.

Wat je niet mag retourneren:

  • op maat/persoonlijk gemaakte producten
  • cadeaubonnen
  • digitale artikelen
  • gezondheidsartikelen

Terugbetaling

Het streven is om binnen 14 dagen het geldbedrag dat u heeft betaald bij de aankoop van het product* op uw rekening terug te storten. Wanneer de complete bestelling wordt geretourneerd ontvang je ook de verzendkosten die je hebt betaald om het product geleverd te krijgen. 

* Wanneer een product beschadigd is, zal je niet het volledige bedrag terug krijgen.

Retourneringskosten

De kosten die zijn gemaakt voor het transport, administratie en de handelingen die gemaakt worden om het product bij jou te krijgen, nemen wij altijd voor onze eigen rekening, mits het product in goede staat wordt geretourneerd. Wanneer het product niet meer verkocht kan worden, kunnen wij er voor kiezen om een slechts een deel van de kosten terug te storten. De kosten voor het retourneren van je producten zijn wel voor eigen rekening. Hier zijn natuurlijk wel uitzonderingen voor. Wanneer Brato een verkeerd product of maat geleverd heeft, hoeft u hier vanzelfsprekend niet voor te betalen.

Weten of de retourneringskosten voor eigen rekening zijn? Neem contact met ons op.