36 Duurzame Kledingmerken voor Dames

Dat vrouwen veel kleding kopen wisten we al. Maar wist je ook dat veel van deze kleding gemaakt wordt onder de meeste slechte arbeidsomstandigheden? Tegenwoordig zijn er steeds meer duurzame kledingmerken voor dames. Deze richten zich op eerlijke werkomstandigheden en dragen zorg voor het klimaat. Maar wat zijn dan die duurzame kledingmerken? Verderop in deze blog vind je een overzicht met duurzame kledingmerken voor vrouwen.


Duurzame Kledingmerken voor Dames: waarom is het belangrijk?

Goedkoop, goedkoper, goedkoopst en zoveel mogelijk winst. Dit was de kledingindustrie tot een aantal jaar geleden. Totdat we ons langzamerhand bewust werden van de gevolgen van ons koopgedrag. Mensonterende werkomstandigheden, grote afvalbergen en de grote schade aan het milieu en de leefomgeving. Je hebt de beelden vast wel gezien; ingestorte fabrieken met vele doden als gevolg. Werknemers die 7 dagen per week werken en zonder pardon worden ontslagen. Wanneer vrouwen kiezen voor duurzame kledingmerken, dragen zij hun steentje bij aan het tegen gaan van al deze problematieken. Duurzame kleding staat bekend om een schonere en gezondere leefomgeving, betere arbeidsomstandigheden en minder milieuvervuiling. En zeg nou eerlijk, kleding dragen waarvan de arbeiders fatsoenlijk betaald krijgen en goede werkomstandigheden hebben zit toch veel lekkerder?


Overzicht Duurzame Kledingmerken Dames

Hieronder vind je een compleet overzicht aan duurzame kledingmerken voor vrouwen. Bij deze merken staan bekend om hun duurzame assortiment. Het is een heel divers aanbod aan merken. Van ondergoed en broeken tot T-shirts en jassen. Een deel van deze merken klinken je misschien bekent in de oren en kun je je vraagtekens bij zetten. Maar ik heb alle merken die hieronder worden weergegeven gecheckt en ook deze merken hebben een duurzaam assortiment.
PS: dit overzicht wordt continue geüpdate met nieuwe merken.

De hierboven genoemde merken zal je ook tegen kunnen komen in de winkelstraten. Bijna elke grote stad of dorp heeft bijvoorbeeld wel een Hema.


Voordelen van Duurzame Kleding

Het dragen van duurzame kleding brengt verschillende voordelen met zich mee. De meest voor de hand liggende is natuurlijk het materiaal. Duurzame kleding bestaat uit duurzame materialen, zoals biologisch katoen. Het grote voordeel hiervan is dat de kleding zachter en minder irriterend is voor je huid. Daarnaast support je hiermee goede arbeidsomstandigheden voor alle werknemers die in het productieproces werken. Er zijn nog tal van voordelen aan duurzame kleding. Hier lees je alles over in de blog ‘Voordelen van duurzame kleding‘.


Duurzame Kleding voor Vrouwen is de Toekomst

Steeds meer kledingmerken zetten de stap om zich in te zetten voor duurzame kleding voor dames. En dit aantal neemt alleen maar toe. Sterker nog, er zijn nieuwe merken die zich vanaf dag 1 focussen op duurzame kleding. Deze initiatieven dragen allemaal bij aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Zelf kun je hier ook je steentje aan bijdragen door je kleding te kopen bij een van deze merken. Zo draag je niet alleen je steentje bij aan een duurzamere kledingindustrie, maar ook aan de wereld van morgen. Een wereld waar bijvoorbeeld kinderarbeid niet meer bestaat.


Duurzame Mannen- & Kinderkledingmerken

Natuurlijk bestaat er niet alleen voor vrouwen duurzame kleding, maar ook voor mannen en kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *