Duurzame Kinderkleding Merken

Kinderenkleding.. elk jaar een compleet nieuwe set kopen om ze na een paar keer dragen weg te gooien. Zonde van je geld en van het milieu. Met duurzame kinderkleding merken is dit verleden tijd. Deze kleren blijven langer goed, gaan langer mee en zijn goed voor het milieu! Het voordeel? Wanneer je kids er uit zijn gegroeid, kun je ze zo aan iemand anders geven. Maar wat zijn dan die duurzame kledingmerken? Verderop in deze blog vind je een overzicht met duurzame kledingmerken voor kinderen.


Duurzame Kinderkleding: waarom is het belangrijk?

Goedkoop, goedkoper, goedkoopst en zoveel mogelijk winst. Dit was de kledingindustrie tot een aantal jaar geleden. Totdat we ons langzamerhand bewust werden van de gevolgen van ons koopgedrag. Mensonterende werkomstandigheden, grote afvalbergen en de grote schade aan het milieu en de leefomgeving. Je hebt de beelden vast wel gezien; ingestorte fabrieken met vele doden als gevolg. Werknemers die 7 dagen per week werken en zonder pardon worden ontslagen. Wanneer je voor je kinderen kiest voor duurzame kledingmerken, zorg je ervoor dat jouw kinderen een steentje bijdragen aan het tegen gaan van al deze problematieken. Duurzame kledingmerken voor kinderen staan bekend om een schonere en gezondere leefomgeving, betere arbeidsomstandigheden en minder milieuvervuiling.


Overzicht Duurzame Kinderkleding merken

Hieronder vind je een compleet overzicht aan duurzame kinderkleding merken. Bij deze merken staan bekend om hun duurzame assortiment. Het is een heel divers aanbod aan merken. Van ondergoed en broeken tot T-shirts en jassen. Een deel van deze merken zal je bekend voorkomen en kun je je vraagtekens bij zeggen. Maar ik heb ze allemaal gecheckt en ook deze merken hebben een duurzaam assortiment. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen! Tip: sla deze link op, zodat je dit overizcht gemakkelijk terug vindt.


Voordelen van Duurzame Kinderkleding

Het dragen van duurzame kleding brengt verschillende voordelen met zich mee. De meest voor de hand liggende is natuurlijk het materiaal. Duurzame kleding bestaat uit duurzame materialen, zoals biologisch katoen. Het grote voordeel hiervan is dat de kleding zachter en minder irriterend is voor je huid. Daarnaast support je hiermee goede arbeidsomstandigheden voor alle werknemers die in het productieproces werken. Er zijn nog tal van voordelen aan duurzame kleding. Hier lees je alles over in de blog ‘Voordelen van duurzame kleding‘.


Duurzame Kinderkleding Merken is de Toekomst

Steeds meer kledingmerken zetten de stap om zich in te zetten voor duurzame kinderkleding. Sterker nog, er zijn nieuwe merken die zich vanaf dag 1 focussen op duurzame kleding. Deze initiatieven dragen allemaal bij aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Zelf kun je hier ook je steentje aan bijdragen door de kleding voor je kind te kopen bij een van deze merken. Je draagt zo niet alleen je steentje bij aan een duurzamere kledingindustrie, maar ook aan de wereld van morgen. En dus ook aan de wereld van je kind.


Duurzame Dames- & Herenmerken

Natuurlijk bestaat er niet alleen voor kinderen duurzame kleding, maar ook voor dames en heren. Vindt de kledingmerken hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *