Natuurlijke & Duurzame Verzorgingsproducten

Waarom is het de moeite waard om duurzame verzorgingsproducten te overwegen? Als er iets trending is dan zijn het wel deze producten. In deze blog help ik je graag op weg met het vinden van natuurlijke verzorgingsproducten. TIP: Geen zin om alles te lezen? Scroll dan helemaal naar beneden voor een overzicht van webshops die duurzame verzorgingsproducten verkopen.

Inhoud


Zijn Duurzame Verzorgingsproducten Beter voor je Lichaam?

Over het algemeen kan je aannemen dat biologische en natuurlijke verzorgingsproducten beter zijn voor je huid en lichaam. Waarom? Omdat deze producten een stuk minder chemicaliën bevatten. Deze stoffen kunnen irritatie, droogheid of allergische reacties veroorzaken. Wellicht heb je dit zelf wel eens ervaren, niet zo fijn dus. Natuurlijke producten zijn daarintegen vaak een stuk milder voor je huid en kunnen helpen om je huidbalans te behouden. Daarnaast ervaren veel mensen minder huidirritatie.

Hier moet ik wel bij vermelden dat elke huid of lichaam anders reageert op verzorgingsproducten.


Duurzame Deodorant

Wil je stoppen met het gebruik van deodorant in plastic verpakkingen? Ga voor een natuurlijke deodorant. Deze duurzame deodorant biedt je tal van voordelen. Zo is het beter voor het milieu, bevat het alleen natuurlijke ingrediënten en is het vrij van schadelijke stoffen. Bovendien zijn de verpakkingen in de meeste gevallen recyclebaar. Natuurlijke & duurzame deodorant kan je vinden bij onder andere Greenjump of kijk bij een van de duurzame webshops.


Menstruatiecups

Zeg maar dag tegen lekkend maandverband en tampon en hallo tegen de menstruatiecup. Overweeg een menstruatiecup in plaats van wegwerp maandverband of tampons. Dit duurzame alternatief kan jaren meegaan, helpt om plastic afval te verminderen en bespaart je portemonnee veel geld. En bovenal, je kan ze tot wel 12 uur gebruiken, zonder te wisselen. Probeer het zelf is uit! Menstruatiecups kun je onder andere kopen bij Menstruatiecup.nl.


Natuurlijke Shampoo

Kies je voor shampoo bars of voor flessen met shampoo? Natuurlijke shampoo kan bijdragen aan gezonder haar, doordat uitsluitend wordt gewerkt met natuurlijke ingrediënten. Daarnaast wordt ook het gebruik van plastic zo veel mogelijk beperkt. Webshops met een ruim assortiment aan shampoobars zijn Shampoobars en Blokzeep. Natuurlijk zijn er nog meer webshops waar je duurzame shampoos kunt vinden. Deze vind je in het overzicht onder aan deze blog.


Duurzame Tandpasta

Ben je op zoek naar een duurzaam alternatief voor tandpasta? Probeer dan eens tandpasta van bijvoorbeeld Big Green Smile en Waschbear. Deze tandpasta’s bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn verpakt in recyclebare verpakkingen. Van jongs af aan is bijna iedereen wel geleerd om 2 keer per dag je tanden te poetsen. Probeer het is met de duurzame varianten.


Duurzame Handzeep

Een ander verzorgingsproduct wat bijna iedereen dagelijks gebruikt is handzeep. Vandaag de dag kun je ook bij handzeep kiezen voor een duurzame variant. Ook weer bestaande uit natuurlijke ingrediënten en recyclebare verpakkingen. Een merk wat al redelijke naamsbekendheid heeft is Marcel’s Green Soap, te verkrijgen bij Big Green Smile. Ps: kies je voor een zeepblok? Zorg dan voor een geschikte zeephouder. Zeep dat in een schaaltje met water blijft liggen is de ideale bron voor bacterieën om zich te ontwikkelen.


Duurzame Verzorgingsproducten Webshops

Bovenstaande is slechts een greep uit de vele duurzame verzorgingsproducten. Zo heb je bijvoorbeeld ook Vegan make-up, wattenstaafjes etc. Hieronder vind je een aantal webshops die (alleen maar) duurzame verzorgingsproducten verkopen.

Waarom is het Belangrijk?

Traditionele verzorgingsproducten bevatten vaak ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor je lichaam en voor het milieu. Veel van deze ingrediënten zijn niet afbreekbaar en belanden uiteindelijk in het water en het milieu.

Duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten zijn daarentegen gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn vaak veganistisch. Ook zijn deze producten beter voor het milieu, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en geen giftige stoffen achterlaten.

Wil jij meer weten over Duurzame Verzorgingsproducten?

Wil je graag meer weten over specifieke verzorgingsproducten? Check dan een van de onderstaande blogs!


Meer Duurzame Webshops

Naast duurzame verzorgingsproducten kun je bijvoorbeeld ook duurzame kleding of duurzame pannen kopen. In een andere blog heb ik een compleet overzicht gemaakt van webshops waar jij duurzame producten kan kopen. Heb je een suggestie of opmerking? Laat dan een reactie achter!

Mis je hier een aantal bedrijven die duurzame verzorgingsproducten verkopen? In dat geval kun je ook gemakkelijk een reactie achterlaten. Dan kijk of ik deze webshops kan toevoegen aahrt bovenstaande overzicht.


Hoi! Een aantal van deze linkjes bevat een Affiliate link. Wanneer je via deze linkjes iets bestelt ontvang ik daarvoor een commissie. Dit kost jou helemaal niks extra’s!
Waarom deze linkjes? Hiermee support je mij om deze website te onderhouden en help je mij op weg naar een eigen duurzaam assortiment. Dus bestel bijvoorbeeld iets bij Hema of Greenjump.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *