Duurzame Truien Nodig? Shop bij deze 12 merken

Ben je op zoek naar leuke duurzame truien? En ook nog een positieve impact hebben op mens en natuur? Dan zit je hier wel goed. In elke kledingkast hangt er wel minstens één van, truien. Met de opkomst van duurzaamheid, zijn er ook steeds meer duurzame merken voor truien op de markt te vinden.

Ik heb 12 duurzame truien merken gevonden met een leuk assortiment voor zowel mannen als vrouwen. Je vindt deze merken hieronder. De merken heb ik voor het gemak op alfabetische volgorde gezet. Achter de titel van het merk heb ik vermeld voor wie het geschikt is, zo grijp je niet mis. Succes met het zoeken naar je nieuwe trui!

1. Armedangels (mannen & vrouwen)

Het eerste merk in dit rijtje is Armedangels. Dit merk richt zich zowel op mannen als vrouwen. Het Duitse merk is in 2007 opgericht en kun je tegenwoordig in veel kledingkasten terug vinden. Ze zijn lid van het Fair Wear Foundation. Hiermee helpen ze fabrieken met het creëren van veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden. De duurzaamheid van hun producten? Ze maken bij de productie van duurzame truien alleen maar gebruik duurzame materialen, zoals GOTS-gecertificeerde biologisch katoen.

2. Brava Fabrics (mannen & vrouwen)

Brava Fabrics, een merk voor mannen en vrouwen. Een Spaans kledingmerk dat is opricht om mode te creeëren dat esthetisch aantrekkelijk als milieuvriendelijk is. De kleding wordt gemaakt in Spanje en Portugal. Hier krijgen de werknemers een eerlijk loon en werken ze onder veilige omstandigheden. De truien worden gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen of gerecyclde polyester.

3. Colorful Standard (mannen)

Colorful Standard, een duurzaam Scandinavisch kledingmerk uit Denemarken. Ze onderscheiden zichzelf in het maken van duurzame truien en basics in talloze trendy kleuren. De truien zijn stuk voor stuk gemaakt van 100% biologisch katoen of 100% gerecycled Merino wol en ze worden geproduceerd in Portugal in GOTS-gecertificeerde fabrieken. Naast duurzame truien kun je hier ook terecht voor T-shirts en overhemden.

4. Hugo Boss (mannen)

Hugo Boss in dit lijstje? Jazeker! Je kan wel zeggen dat het inmiddels een bekend merk is in de modewereld. En ook hier speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Ze hebben hebben nog genoeg stappen te zetten, maar zijn al wel in de goede richting bezig. De kledingstukken die je hier ziet zijn gemaakt van 100% duurzaam katoen.

5. Ivko (vrouwen)

Ivko is een merk dat bekend is om haar prachtige, kleurrijke en duurzame truien. Deze truien worden uitsluitend gemaakt van natuurlijke vezels zoals biologisch katoen, linnen, merinowol en alpaca, die afkomstig zijn van duurzame bronnen.

6. Komodo (mannen & vrouwen)

Wil jij er goed uitzien en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzame wereld? Dat is wat Joe Komodo sinsd 1988 mogelijk maakt toen hij Komodo oprichtte. Zo vinden ze het belangrijk dat werknemers eerlijk behandeld worden en dat er met duurzame materialen wordt gewerkt. De productie vindt plaats in onder andere Nepal, Indonesië en Sri Lanka. Een groot deel van de fabrieken waar ze mee werken zijn GOTS gecertificeerd. Naast duurzame materialen en het goed zorgen voor het personeel steunen ze ook diverse goede doelen in landen waar de kleding wordt geproduceerd.

7. Organication (mannen & vrouwen)

Met Organication hebben we nog een mooi, duurzaam truien merk voor mannen en vrouwen waar je goed kunt slagen. Het is een Duits merk met een eigen fabriek in Turkije. Hier produceren ze hun eigen kledingstukken en werken ze uitsluitend met duurzame materialen, zoals biologisch katoen. Nog een pluspunt, hun fabriek is GOTS-gecertificeerd. Heb jij hun assortiment al gecheckt? Ze hebben voor bijna iedereen wel iets!

8. Profuomo (mannen)

Het eerste Nederlandse merk in dit lijstje, Profuomo. Een familiebedrijf dat is opgericht in 1934 door Heinz Michaelis in Rotterdam als Eerste Nederlandse dassenfabriek. Tegenwoordig is het in handen van de derde generatie en groeit het merk op een duurzame en verantwoorde manier verder. De truien worden geproduceerd onder gezonde, veilige en eerlijke omstandigheden. Daarnaast zijn ze lid van Better Cotton Initiative, een organisatie om de katoenproductie wereldwijd te verbeteren.

9. Suitable (mannen)

Suitableshop, een bekende winkelketen waar je terecht kan voor diverse (duurzame) merken. Met Suitable hebben ze een eigen duurzaam kledingmerk in handen. De truien die ze produceren zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en GOTS-gecertificeerd. Daarnaast zijn de labels biologisch afbreekbaar. Kan het nog beter? Jazeker! De plastic verpakkingen waar de kleding in wordt geleverd, zijn volledig gerecycled.

10. Scotch & Scoda (mannen)

Scotch & Scoda, vermoedelijk ook geen onbekende in dit rijtje. Het Nederlandse kledingmerk heeft een sterke focus op duurzaamheid. Zo hebben ze bijvoorbeeld in één jaar tijd meer dan 120 duizend bomen geplant. Net als Profuomo heeft ook Scotch & Scoda zich aangesloten bij het Better Cotton Initiative. Daarnaast hebben ze tal van acties lopen om de kledingindustrie te verduurzamen. Van tips om kleding langer mee te laten gaan tot inzameling van kleding.

11. Tommy Hilfiger (mannen)

Tommy Hilfiger is net als Hugo Boss een bekend merk in de modewereld. Het Amerikaanse en in 1985 opgerichte kledingmerk voor mannen richt zich steeds meer en meer op duurzame kleding. Ze maken steeds vaker gebruik van biologisch katoen, gerecyclede vezels en andere duurzame stoffen. Ze werken nog steeds aan het vergroten van hun duurzaamheidsinspanningen, maar met diverse initiatieven laten ze zien dat ze het zeer serieus nemen.

12. Waschbär (vrouwen & mannen)

Het laatste merk in dit rijtje is Waschbär. Een duurzaam merk dat zich richt op het creëren van hoogwaardige en milieuvriendelijke truien voor zowel vrouwen als mannen. Ze stellen strenge eisen aan de producten die ze verkopen op hun website, want ‘alleen als artikelen milieuvriendelijk geproduceerd zijn en aan sociale standaards voldoen, vinden ze een weg in ons assortiment’.

Je Nieuwe Trui Gevonden?

Heb jij je nieuwe favoriete duurzame truien merken gevonden? Of heb je een ander merk gevonden? Laat het vooral weten in de reacties! Mochten er leuke merken tussen zitten, dan zal ik kijken of ik ze toe kan voegen aan dit lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *