8 Duurzame Ondergoed Merken

Ondergoed, een kledingstuk wat bijna iedereen dagelijks aanheeft. Ook hier zijn tal van duurzame ondergoed merken in opkomst. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Hoewel er in deze blog iets meer aandacht gaat naar duurzame lingerie merken. Maar dat mag de pret niet drukken toch? Want ook voor mannen staan er een aantal leuke en bekende merken tussen.

In deze blog vind je 8 duurzame ondergoed merken die zich inzetten voor mens en natuur. De merken heb ik voor het gemak op alfabetische volgorde gezet. Achter elke titel van een merk zie je voor wie het merk geschikt is. Succes met het zoeken naar je nieuwe ondergoed of lingerie!

1. Anekdot (vrouwen)

Het prachtige en goed uitziende lingeriemerk Anekdot. Opgericht door Sofie in Berlijn vanuit de passie om lingerie te verkopen met een ethisch verhaal erachter. Het mooie van dit merk is dat ze werken met reststoffen en duurzame materialen als gerecycled nylon. Daarnaast kunnen ze de voorraden laag houden, waardoor er niet onnodig ondergoed wordt geproduceerd.

2. Bamboo Basics (mannen & vrouwen)

Bamboo Basics, voornamelijk bekend als ondergoedmerk voor mannen en vrouwen. Voor de duurzame productie van hun ondergoed zijn geen exacte cijfers bekend. Maar kijkend naar hun T-shirts besparen ze gemiddeld 63% op de CO2 voetafdruk, 64% op het waterverbruik en 30% op gebruikte landbouwgronden. Het siert ze dat ze eerlijk zijn over deze cijfers. Het ondergoed dat ze produceren is gemaakt van biologisch katoen of bamboe. Daarnaast zijn ze in een vergevorderd stadium om als eerste items met 100% biodegradable elastaan te verkopen. Deze producten zijn 100% biologisch afbreekbaar en worden goed opgenomen door de natuur!

3. Bamigo (mannen)

Het Nederlandse merk Bamigo bouwt sinds de oprichting in 2014 stevig aan hun naamsbekendheid. Het merk heeft zichzelf gespecialiseerd in onder andere duurzame ondergoed voor mannen. Het unieke aan bamigo is dat de kleding bestaat uit bamboevezels. Dit biedt als voordeel dat het ondergoed confortabel zit en als milieuvriendelijk alternatief wordt gezien.

4. HEMA (mannen & vrouwen)

Huh, Hema? Jazeker! Ook Hema is een duurzaam merk wanneer het aankomt op ondergoed. Sterker nog, al hun kleding is gemaakt van duurzaam katoen. En dat al sinds 2019. Het katoen dat ze inkopen voldoet tenminste aan één van deze duurzaamheidsstandaarden: Better Cotton en biologisch gecertificeerd katoen via Organic Content Standard (OCS) en de Global Organic Textile Standard (GOTS). Wist jij dit al?

5. Lovjoi (vrouwen)

Lovjoi is een Duits kledingmerk voor vrouwen. Een merk waar je ook goed kunt slagen voor het shoppen van nieuw duurzaam ondergoed. Lovjoi maakt uitsluitend gebruik van duurzame materialen. Het bijzondere en unieke aan dit merk is dat het banen creëert voor vluchtelingen. Ontdek zelf alle voordelen van het merk, zoals hun tijdloze kleding.

6. Undiemeister (mannen)

Een Nederlands merk dat sinds de oprichting in 2011 flink aan hun naamsbekendheid heeft gewerkt is Undiemeister. Ze streven naar absolute topkwaliteit en het hoogst mogelijk haalbare duurzaamheid voor onderkleding. Zelf hebben ze de stof Mellowood® ontwikkeld. Een mix tussen Tencel kleding en gecertificeerd biologisch katoen.

7. Understatement (vrouwen)

Understatement is een Zweeds lingeriemerk, opgericht door Marie en Maria. Hun missie is om comfortabele lingerie te ontwerpen zonder beugels of vullingen. Ze willen vrouwen representeren zoals ze zijn. Zo bieden ze hulp aan verschillende vrouwenorganisaties en staat inclusiviteit hoog op de agenda. Voor de productie maken ze onder andere gebruik van het duurzame Econyl.

8. Olly Lingerie (vrouwen)

Een Frans Lingeriemerk, Olly Lingerie. Opgericht door Mathilde en Clémentine. Voor de productie van hun lingerie maken ze gebruik van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en gerecycled kant. Wat mij betreft een perfect merk voor duurzaam ondergoed. Ze bieden een breed scala aan ondergoed. Olly Lingerie werkt daarnaast ook samen met fabrikanten die eerlijke arbeidsomstandigheden garanderen.

Je Nieuwe duurzame ondergoed merk Gevonden?

Heb jij je nieuwe favoriete duurzame ondergoed gevonden? Of heb je een ander merk? Laat het vooral weten in de reacties! Mocht er een leuk merk tussen zitten, dan zal ik kijken of ik deze toe kan voegen aan dit lijstje!
Tip: deel deze lijst met jezelf, vrienden en familie. Gebruik de onderstaande koppen hiervoor om ze makkelijk te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *