Hoe Mijn Succes Heeft Gefaald

Een verhaal over het falen van mijn website en het uitblijven van ‘succes’.

Hoi! Ik ben Arne en ik ben de eigenaar van Brato. In deze eerste blog neem ik je mee in de blunders en tegenslagen die ik als startende ondernemer heb meegemaakt. Wil je meer over mij weten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Voor Gek Verklaard

In de avond van 8 juli is de allereerste stap gezet op weg naar wat ik toen dacht, een goed lopende webshop. Vol goede moed heb ik weken gespendeerd aan het kijken van tutorials, het leren bouwen van een website, het groeien op social media en het opzetten van een eigen merk. Mensen verklaarde mij voor gek dat ik hier zoveel tijd in investeerde, oeps…

De Eerste Tegenslag

De eerste tegenslag kwam al snel. Het bleek toch lastiger dan gedacht om alles op te zetten zo als ik wilde hebben. De website, die had ik aardig voor elkaar. Maar het opzetten van een eigen merk en alles wat daar bij kwam kijken kostte toch best wat werk. Enfin, na wat hulp van buitenaf is het mij uiteindelijk gelukt om op 30 november 2020 de webshop te lanceren, met een KvK-inschrijving!

Een screenshot van januari 2021
Een screenshot van januari 2021

Ik was goed voorbereid (dacht ik). Ik heb een mooie website neergezet, een enquête gehouden onder mijn volgers welk T-shirt zij zouden kopen, tientallen testbestellingen geplaatst, bankrekening aangemaakt en tot slot heb ik één uur lang met 5 graden buiten in een T-shirt gestaan voor een fotoshoot.

Vol trots deelde ik mijn werk op al mijn social media kanalen, met vrienden en familie. Ik had zelfs meer dan 30 mensen één voor één een mailtje gestuurd met de opening van de website! (Oké, deze ‘nieuwsbrief’ faalde aan alle kanten, maar dat ter zijde). De eerste bestellingen volgde al snel (YES!), maar niet van alle mensen die van tevoren hadden gezegd een T-shirt te kopen en de bestellingen bleven uit…

De grootste tegenslag, au. Wat nu? Stoppen en doorgaan met leven? Of… Ik koos voor het laatste. Zorgen dat ik wel inkomsten krijg met mijn eigen website en ik trots kan zijn op wat ik heb gemaakt.

De Toekomst: Een Nieuwe Website, Een Nieuw Begin

Tijdens de weg naar het nieuwe begin gebeurde precies dat gene waar je alleen maar van hebt kunnen dromen, een nieuwe bestelling. Bijna één jaar na mijn laatste bestelling.. Ik sprong een gat in de lucht van vreugde. YES, een nieuwe bestelling! Ik raakte van het een op het andere moment in een positieve flow. Mensen willen mijn T-shirt wel kopen, ze willen mij wel volgen op social media en ze vinden mijn content wel leuk. De boost die ik nodig had voor een nieuw begin.
En dit is het resultaat, de eerste blog. De eerste in de velen die komen gaan. Ik ben benieuwd wat je er van vindt, laat het me vooral weten! Wat mijn droom is? Mensen aan te bereiken, te inspireren en te helpen met mijn blogs en om mijn T-shirt samen met een (in de toekomst) mooi assortiment aan producten wel te kunnen verkopen. Hierover vertel ik je graag meer in een blog waar ik momenteel aan werk.

Heb je vragen aan mij? Stel ze hieronder in de reacties of stuur mij een bericht op social media!

PS: met de onderstaande knoppen deel je deze blog met iedereen die je wil. Doe het nu, voor je het vergeet 😉
Hiermee help je mij ook weer een beetje!

2 reacties

  1. Hoi Arne, leuk om een keer een verhaal te lezen van een ondernemer die niet nu 10 mensen in dienst heeft en heel veel geld verdiend zoals we op school horen. Wat ik wel van veel ondernemers nu gehoord heb is dat het bij iedereen eerst slecht gaat en daarna pas gaat groeien. Ik hoop dat dat bij jou ook zo zal zijn. Heel veel succes maar met name plezier toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *