9 Merken voor Duurzame Overhemden

Ben je op zoek naar stijlvolle duurzame overhemden? En ook nog een positieve impact hebben op mens en natuur? Dan zit je hier wel goed. Nagenoeg iedereen heeft er minimaal één in huis en met de opkomst van duurzaamheid, zijn er ook meer duurzame merken voor overhemden.

Ik heb 9 duurzame overhemden merken gevonden die geschikt zijn voor mannen en vrouwen. Deze vind je in het onderstaande overzicht. De eerste 7 merken zijn voornamelijk voor mannen. De laatste twee merken zijn voor vrouwen, want overhemden is niet iets wat alleen door mannen dragen wordt.

1. Colorful Standard

Colorful Standard, een duurzaam Scandinavisch kledingmerk uit Denemarken. Ze onderscheiden zichzelf in het maken van duurzame basics en overhemden in talloze trendy kleuren. De overhemden zijn stuk voor stuk gemaakt van 100% biologisch katoen of 100% gerecycled Merino wol. De producten worden geproduceerd in Portugal in GOTS-gecertificeerde fabrieken. Naast duurzame overhemden kun je hier ook terecht voor T-shirts en truien.

2. Knowledge Cotton Apparel

Wanneer je kiest voor casual overhemden van Knowledge Cotton Apparel, ga je voor een verantwoorde keuze en onvervalste kwaliteit. Net als Colorful Standard werkt het van oorsprong Deense familiebedrijf samen met GOTS-gecertificeerde fabrikanten. Voor de productie van hun overhemden gebruiken ze alleen 100% gecertificeerd biologisch katoen.

3. Profuomo

Het eerste Nederlandse merk in dit lijstje, Profuomo. Een familiebedrijf dat is opgericht in 1934 door Heinz Michaelis in Rotterdam als Eerste Nederlandse dassenfabriek. Tegenwoordig is het in handen van de derde generatie en groeit het merk op een duurzame en verantwoorde manier verder. De overhemden worden geproduceerd onder gezonde, veilige en eerlijke omstandigheden. Daarnaast zijn ze lid van Better Cotton Initiative, een organisatie om de katoenproductie wereldwijd te verbeteren.

4. R2 Amsterdam

Geloof het of niet, maar ook R2 Amsterdam is een Nederlands modemerk. De overhemden worden gemaakt van biologisch katoen of viscose. Deze stof is biologisch afbreekbaar en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. R2 Amsterdam heeft een breed scala aan overhemden. Ze staan bekend om de geweldige pasvorm, een uitstekende kwaliteit en zeer hoogwaardige afwerking.

5. SKOT Fashion

SKOT Fashion, ook weer een Nederlands merk voor overhemden. Zelf zeggen ze dat ze ‘op reis’ zijn, op reis naar 100% duurzame mode waar ze graag hun steentje aan willen bijdragen. De overhemden worden in Europa geproduceerd door ambachtslieden die trots zijn op hun product. Hierbij gebruiken ze alleen biologisch katoen, met het GOTS- of het OCS-certificaat. Doordat ze rechtstreeks met fabrieken samenwerken, kunnen ze de prijs van overhemden betaalbaar houden. Zo kan iedereen genieten van duurzame mode.

6. Suitable

Suitableshop, een bekende winkelketen waar je terecht kan voor diverse (duurzame) merken. Met Suitable hebben ze een eigen duurzaam kledingmerk in handen. De overhemden die ze produceren zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en GOTS-gecertificeerd. Daarnaast zijn de labels biologisch afbreekbaar. Kan het nog beter? Jazeker! De plastic verpakkingen waar de kleding in wordt geleverd, zijn volledig gerecycled.

7. Scotch and Scoda

Scotch & Scoda, vermoedelijk het bekendste merk in dit rijtje. Het Nederlandse kledingmerk met een sterke focus op duurzaamheid. Zo hebben ze bijvoorbeeld in één jaar tijd meer dan 120 duizend bomen geplant. Net als Profuomo heeft ook Scotch & Scoda zich aangesloten bij het Better Cotton Initiative. Daarnaast hebben ze tal van acties lopen om de kledingindustrie te verduurzamen. Van tips om kleding langer mee te laten gaan tot inzameling van kleding.

8. Organication (Vrouwen)

Zijn duurzame overhemden alleen voor mannen verkrijgbaar? Nee hoor, gelukkig niet. Met Organication hebben vrouwen een mooi, duurzaam merk waar ze duurzame overhemden kunnen scoren. Het is een Duits merk met een eigen fabriek in Turkije. Hier produceren ze hun eigen producten en werken ze uitsluitend met duurzame materialen, zoals biologisch katoen. Nog een pluspunt, hun fabriek is GOTS-gecertificeerd.

9. Marjolein Elisabeth

Met Marjolein Elisabeth is er voor vrouwen nog een duurzaam merk voor overhemden. De Nederlandse oprichtster Marjolein, heeft jarenlang als duurzaamheidsmanager gewerkt. Ze vond het moeilijk om kleurrijke maar formele kleding te vinden, met het comfort van het de hele dag willen dragen. Dit heeft haar doen besluiten om zelf een merk op te zetten. De productie vindt plaats in Nederland en Bulgarije onder eerlijke werkomstandigheden. Daarnaast wordt er gewerkt met duurzame materialen als organisch katoen en en Tencel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *