Hoe ik (Niet) Mijn Geld Verdien

‘En hoe gaat het met Brato?’ of ‘Loopt je eigen bedrijf een beetje?’. Ik denk dat dit na ‘hoe gaat het met je’, de meest gestelde vragen zijn die mij worden gesteld. Meestal antwoord ik dat ik ben begonnen met bloggen. Ik hoor de hoofden nog krakend nadenken: ‘Bloggen? Kun je daar geld mee verdienen??’

Een droom die uitkomt

Van jongs af aan droom ik al van het hebben van een eigen bedrijf. Een eigen bedrijf waarmee ik mijn eigen boterham kan betalen. Ik had al een tijd lang deze website waar ik een T-shirt verkoop met het logo van Brato erop, maar hier haalde ik weinig uit. Geen bezoekers, geen verkopen en dus verdiende ik niks. Maar wel veel geld armer door het aanleggen van een eigen voorraad #leukleermomentje.

Dus besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik begon met bloggen! Tot een aantal maanden geleden wist ik niet dat er mensen zijn die hier honderden euro’s per dag mee verdienen. Best een interessante business dus! Maar zomaar blogjes schrijven heeft geen zin. Dus ik koos ervoor om blogs te schrijven die mensen helpen met het vinden naar duurzame producten.

Advertenties

Zomaar blogs schrijven over deze onderwerpen leveren nog steeds geen inkomsten op. Dus besloot ik gebruik te maken van 2 kanalen die mij dit jaar hopelijk wel inkomsten zullen opleveren. Het eerste kanaal is advertenties. Mocht je vaker blogs lezen. Dan kom je met enige regelmaat advertenties tegen. Dit zijn afbeeldingen of banners waar de blogger, ik dus, relatief eenvoudig extra inkomsten mee kan krijgen. De werking hiervan is eigenlijk heel simpel. Ik laat automatisch een advertentie op mijn website plaatsen, mensen klikken erop en ik verdien geld. Meestal gaat dit slechts om een paar cent per klik, dus heel rijk zal ik hier niet zo snel van worden. Wanneer je veel bezoekers krijgt, kan dit wel een leuk extraatje opleveren. Het enige ding is, die bezoekers heb ik nog niet.

Ook heb ik met mezelf afgesproken om maximaal 1 en bij langere blogs 2 advertenties te plaatsen, zodat het niet als spam overkomt. Zelf vind ik het ook ontzettend irritant als een website bomvol staat met advertenties.

Affiliate marketing

Het tweede kanaal waar ik hopelijk meer inkomsten uit ga halen dan advertienties, is door partnerprogramma’s bij verschillende webshops. Ik heb mezelf inmiddels al bij een groot scala aan bedrijven aangemeld, van groot tot klein. Hierdoor heb ik toegang tot duizenden en duizenden duurzame producten. Wanneer ik een blog schrijf over bijvoorbeeld duurzame verzorgingsproducten, zoek ik hier de juiste webshops producten bij. Als ik enthousiast ben over een bepaald product of webshop plaats ik hier een linkje van in de blog. Wanneer jij vervolgens via deze link iets bij de betreffende webshop besteld krijg ik daar een commissie over. Deze marges verschillen van 3 procent tot soms wel 10 procent. Dus stel jij besteld iets van 100 euro. Verdien ik hier tussen de 3 á 10 euro mee. Gebeurd dit dagelijks, dan verdien ik per week tussen de 21 en 70 euro.

Of ik hier heel erg rijk van ga worden? Met de huidige bezoekersaantallen in ieder geval niet. De paar commissies die ik heb gehad, laten blijken dat het vaak om kleine bedragen gaat. Momenteel verdien ik gemiddeld ongeveer zo’n 50 cent per transactie. Maar voor elke cent die ik verdien spring ik een gat in de lucht!

Mijn inkomsten in 2022

Waarschijnlijk ben je best nieuwsgierig naar hoeveel ik verdient heb in 2022. Met een totale bezoekersaantal van 962 in 2022 kan dit nooit de jackpot zijn. Onderaan de streep heb ik zo’n 3 euro verdient. Daar staan wel kosten van meer dan 150 euro tegenover. Ook zit er een kleine 200 uur aan werk in. Voor de snelle rekenraars onder ons betekent dit dat ik in 2022 dus verlies heb geleden. Wanneer je rekent met een gemiddeld uurloon van 15 euro per uur, kom ik uit op een verlies van meer dan € 3.100, oeps. Gelukkig staat de teller tot en met maart 2023 ‘al’ op € 10,00. Wie weet wat er nog meer gaat komen dit jaar!

Mijn grootste droom

Leuk dat de website helemaal wordt volgestopt met advertenties en affiliate linkjes, maar dit is wat mij betreft niet het eindpunt. Het liefst zou deze website helemaal vol zitten met blogs die linkjes hebben naar eigen duurzame producten in plaats van naar andere websites. Maar roekeloos duizenden euro’s investeren in producten, waarvan je niet weet of het ooit zal verkopen is voor mij een risico wat ik niet snel nog een keer zal nemen. Mocht je mij en Brato willen blijven volgen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen🙂

Heb je na aanleiding van deze blog nog vragen, stel ze gerust in de comments 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *