Fair Wear Foundation Keurmerk

Het Fair Wear Foundation (FWF) Keurmerk is een belangrijk initiatief dat zich inzet voor eerlijke arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Wanneer je op zoek bent naar ethische en duurzame kleding, is de kans groot dat je al van het FWF hebt gehoord. Maar wat houdt het precies in?

Wat is Fair Wear Foundation?

Het Fair Wear Foundation Keurmerk is een onafhankelijke non-profit organisatie dat samenwerkt met kledingmerken, fabrieken en hun werknemers. Dit met als doel om de arbeidsomstandigheden in de fabrieken te verbeteren. Het FWF Keurmerk streeft naar verbetering van de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie, met specifieke aandacht voor de rechten en het welzijn van de arbeiders. Het keurmerk biedt transparantie en vertrouwen aan consumenten die op zoek zijn naar ethische kleding.

PS: wist je dat het T-shirt van Brato ook voldoet aan het FWF keurmerk? De fabriek waar het T-shirt is gemaakt, scoort 85 van de 100 punten.

Waar staat FWF voor?

Het Fair Wear Foundation Keurmerk wordt toegekend aan kledingmerken die voldoen aan strenge voorwaarden. Merken met het FWF Keurmerk zetten zich in voor goede arbeidsomstandigheden, zoals een eerlijk loon, veilige werkomstandigheden en het recht op vakbondsvrijheid. Het keurmerk stimuleert ook de samenwerking tussen merken, fabrieken en arbeiders om continue verbeteringen te bewerkstelligen en de transparantie in de toeleveringsketen te vergroten.

Waarom FWF?

Het Fair Wear Foundation Keurmerk is van essentieel belang, zodat het consumenten de mogelijkheid biedt om bewuste keuzes te maken bij het kopen van kleding. Door te kiezen voor kleding met het FWF Keurmerk, kun je zelf bijdragen aan een eerlijke en duurzame kledingindustrie. Je kunt erop vertrouwen dat de kleding is geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden, waarbij de rechten en het welzijn van arbeiders worden gerespecteerd. Wist je dat het FWF door de Nederlandse overheid is gekwalificeerd als keteninitiatief in het kader van het duurzaam inkoopbeleid?

Dit keurmerk komt onder andere voor in de volgende blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *