Fair Trade Keurmerk

Het Fair Trade Keurmerk is een belangrijk en een van de bekendste keurmerken als het gaat om duurzaamheid. Ze richten zich op eerlijke handel en duurzame ontwikkeling en willen graag bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. In de supermarkt of bijvoorbeeld in de stad. Maar waar staat het keurmerk voor en wat is het?

Wat is het Fair Trade Keurmerk?

Het Fair Trade Keurmerk staat voor eerlijke handel en duurzaamheid. Ze hebben als missie om de wereld eerlijker te maken. Het is een internationaal erkend keurmerk dat aangeeft of producten op een eerlijke en verantwoorde manier zijn geproduceerd en verhandeld. Het Fair Trade Keurmerk richt zich met name op het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van producenten in ontwikkelingslanden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun producten, waardoor ze kunnen investeren in duurzame landbouw- en productiemethoden. Zie het filmpje hieronder. Dan weet je wat het is en wat je zelf kan doen.

Waar staat Fair Trade voor?

Het Fair Trade Keurmerk hanteert strenge criteria waaraan producten moeten voldoen om het keurmerk te ontvangen. Deze criteria omvatten onder andere het betalen van een eerlijke prijs aan producenten, het respecteren van arbeidsrechten, het bevorderen van milieuvriendelijke praktijken en het stimuleren van duurzame ontwikkeling. Het keurmerk bevordert ook transparantie in de toeleveringsketen, zodat consumenten kunnen zien waar hun producten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd.

Waarom Fair Trade?

Het Fair Trade Keurmerk biedt consumenten de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan een eerlijke wereld. Door te kiezen voor producten met het Fair Trade Keurmerk, steun je producenten en boeren in ontwikkelingslanden. Ook draag je bij aan duurzame ontwikkeling en sociale rechtvaardigheid. Bovendien bevordert het keurmerk ook milieuvriendelijke praktijken, wat bijdraagt aan een duurzamere planeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *