Better Cotton Initiative Keurmerk

Wanneer je nieuwe duurzame kleding of andere katoenproducten koopt, bestaat de kans dat je al meerdere keren het Better cotton Initiative (BCI) bent tegengekomen. Dit is een belangrijk initiatief dat zich richt op duurzamere katoenproductie en wordt door verschillende duurzame merken ondersteunt. Maar wat betekent het eigenlijk? Weet je dit al? Of ben je totaal ontbekend met BCI?

Wat is het Better Cotton Initiative?

Het Better Cotton Initiative is een wereldwijd erkende non-profit organisatie. Ze hebben als doel katoenproductie te verduurzamen en eerlijker te maken. BCI werkt samen verschillende organisaties, zoals katoenboeren, producenten en andere belanghebbenden. Door deze samenwerking krijgen ze het beter voor elkaar om de productie van katoen op een meer verantwoorde en duurzame manier te bevorderen. Het BCI streeft naar een evenwicht tussen economische, ecologische en sociale aspecten van katoenproductie, met als uiteindelijk doel om de negatieve impact van de katoenindustrie te verminderen.

Waar staat BCI voor?

Het Better Cotton Initiative heeft een strenge regels die moeten worden nageleefd om in aanmerking te komen voor BCI-certificering. Zo moet er bijvoorbeeld een water beschermingsplan zijn, moet er op een gezonde manier met de grond worden omgegaan en mag er geen kinderarbeid zijn. Ook hebben alle werknemers een contract, hebben ze goede, gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Het BCI werkt ook aan het verbeteren van de efficiëntie van katoenproductie en het bevorderen van de traceerbaarheid van katoen van het veld tot aan het eindproduct.

Waarom BCI?

Het Better Cotton Initiative is van essentieel belang om de negatieve impact van de katoenproductie te verminderen. Door BCI-gecertificeerde kleding te kopen, ben je zeker dat je bijdraagt aan een duurzamere katoenindustrie. Het initiatief biedt consumenten de mogelijkheid om bewustere keuzes te maken en te investeren in katoenen producten die zijn geproduceerd met respect voor mens en milieu.

Dit keurmerk komt onder andere voor in de volgende blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *